Resum dels acords del Ple de l’Ajuntament de Badalona

Resum dels acords del Ple de l’Ajuntament de Badalona

La sessió extraordinària s’ha celebrat aquest matí a petició del grup municipal del PP

Reprovació de la gestió del govern municipal en relació a la tramitació i adjudicació dels ajuts socials

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió extraordinària celebrada aquest matí a petició del Grup Municipal del Partit Popular la reprovació de la gestió del govern municipal en relació a la tramitació i adjudicació dels ajuts socials a càrrec del pressupost municipal i d’altres entitats supramunicipals i pel no compliment de la moció aprovada pel Ple de l’Ajuntament per a l’apertura de l’Equip Bàsic d’Atenció Social del Districte Cinquè.

La reprovació ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups municipals del PP, PSC, Partit Demòcrata i Unió i Ciutadans. Els grups municipals de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA han votat en contra.

Abans de sotmetre a debat la petició de reprovació, la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, ha llegit un informe per explicar les actuacions del govern municipal en relació als Serveis Socials.

Segons ha explicat en el Ple la regidora de Serveis Socials, durant l’any 2016 es van tramitar 683 ajuts d’urgència social i durant aquest any són ja 154 i, tot i la importància d’aquests ajuts, ha explicat Agnès Rotger, només suposen entre l’1 i el 2% del pressupost. En aquest sentit ha detallat algunes dades de les principals tasques dels Serveis Social que l’any passat van atendre unes 20.000 persones:

·       1.800 persones relacionades amb dependència

·       Es van orientar 1.300 persones al servei integració sociolaboral

·       Es van atendre 160 persones sense sostre

·       Es va fer seguiment de 334 casos d’absentisme escolar

·       Es va fer el seguiment de 1.400 Rendes d’Inserció Mínima (PIRMI)

·       Les teleassistències han arribar a les 4.400, els serveis d’ajuda domiciliària a 1.300 i gairebé 700 els plans individuals d’atenció

·       Es van gestionar l’arranjament de 182 habitatges

·       Es va fer el seguiment de 350 casos de desnonaments, 470 persones ateses a Ofideute

·       Es van atendre 450 dones al SIAD (Servei d’Informació i Orientació a les Dones)

·       Es van derivar a colònies i casals d’estiu 575 nens i nenes

·       Es van fer 30 projectes i activitats comunitàries on van participar més de 1500 persones.

En referència a les despeses dels ajuts socials, la regidora ha explicat que 100.000 euros, procedents de Cooperació, estaven destinats a l’ajut dels refugiats i no es van poder gastar perquè el govern espanyol no ha fet front al compromís amb la Unió Europea d’acollir més de 17.000 persones refugiades.

En l’informe presentat davant el Ple també s’ha fet referència a les dificultats derivades de l’aplicació de la LRSAL (Ley de sostenibilidad y racionalización de la adminsitración local), que ha suposat la reducció de 200 treballadors i treballadores de l’Ajuntament i de la falta de recursos econòmics per a fer front a la Llei de la Dependència. Això no obstant, ha assegurat la regidora de Serveis Social que “hem atès les necessitats de les famílies”.

Pel que fa als ajuts per a combatre la pobresa energètica, entre gener i juny d’enguany s’han evitat 3.177 talls de subministraments bàsics. Així mateix, a l’informe presentant al Ple, s’ha remarcat que el govern municipal seguirà prioritzant l’ajut a les famílies i la informació a la ciutadania per a reduir el cost energètic.

D’altra banda, la regidora de Serveis Socials ha anunciat que, d’acord amb la Diputació de Barcelona, Badalona iniciarà un Pla de Prestacions Econòmiques i Socials de ciutat que podria derivar en una  Renda Garantida Local. L’objectiu seria dotar-se d’un recurs més eficient, que eliminaria burocràcia i garantiria un ingrés mensual a les famílies més vulnerables en un sol tràmit.

 

Author: Redacció Badalona Barcelonès

Deixa un comentari

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.