Presentació ConvivimBDN

ConvivimBDN promourà el civisme i la convivència 

Reduir l’incivisme, prevenir conflictes i falsos rumors o gestionar positivament la diversitat, són algunes de les funcions del nou programa ConvivimBDN

Badalona ha posat en marxa l’innovador programa ConvivimBDN que té com a objectius promoure el civisme i la convivència i reduir l’incivisme arreu de la ciutat. Per tal de fer-ho possible, des de fa uns dies l’Ajuntament ha incorporat 12 agents de comunitat que tenen com a missió impulsar i desenvolupar accions per assolir aquests objectius.

#ConvivimBDN sorgeix de la necessitat de reforçar el teixit i la cohesió social, així com de l’adaptació als canvis viscuts a la ciutat de Badalona durant els darrers anys i als efectes de la crisi econòmica. El Programa porta a terme accions de gestió positiva de la diversitat, foment de les relacions en igualtat de drets i deures i, en general, treballant sobre el territori i les persones, persegueix el desenvolupament social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Els agents de comunitat tenen entre les seves funcions detectar i diagnosticar possibles conflictes o necessitats. En aquest sentit el ventall de treballs que es poden portar a terme és molt ampli: des de prendre nota de desperfectes o manteniment dels espais públics, problemes puntuals de neteja o situacions d’incivisme. També cal incloure accions formatives i informatives per desactivar la cadena, sovint negativa i font de conflictes: estereotip-prejudici-rumor.

Els agents treballen sobre el terreny la conscienciació de la ciutadania respecte dels valors de la convivència responsable i participativa, i de la diversitat, ja sigui aquesta religiosa, cultural, d’orientació sexual, etc.

#ConvivimBDN també pretén reduir l’incivisme a l’espai públic amb la finalitat que aquest sigui un punt de trobada de qualitat on es potenciïn les conductes i els valors cívics que ajudin a cohesionar els barris i el teixit participatiu.

Author: Redacció Badalona Barcelonès

Deixa un comentari

*